Dutch oven

8 produkter

Dutch oven – støbejernsgryde til bål og grill der steger, koger og bager

Camp Chef dutch oven

Vores dutch ovens (hollænderovn) er produceret af amerikanske Camp Chef. De er fremstillet i en høj kvalitet og kraftig godstykkelse og kommer "pre seasoned" (indbrændt) og er derfor klar til brug med det samme. Låget på din Camp Chef duch oven har også ben, så du kan bruge det særskilt som pande. Derudover har gryden en rille i kanten til ledningen fra dit stegetermometer. Du kan bruge en dutch oven både på grillen, over bålet eller i gløderne. Støbejernet fordeler varmen perfekt og tåler høje temperaturer. Og så holder den nærmest evigt med en smule pleje.

Visning:

Hvad er en dutch oven?

En dutch oven eller hollænderovn er en støbejernsgryde med låg og små ben, der er særdeles velegnet til madlavning over bål eller på grillen. Støbejern har en rigtig god varmefordeling, og i en dutch oven kan du lave fantastiske stege og simreretter. Derudover kan en dutch oven bruges som bageovn, og giver den helt rigtige skorpe på brødet. Skal du bage, placerer man (som tommelfingerregel) 1/3 af gløderne under gryden og 2/3 af gløderne på låget, så der både kommer varme nedefra og oppefra.

Vedligeholdelse af dutch oven - læs mere på vores blog!

Dutch oven gryden har fået sit navn fra de første hollandske immigranter, der tog gryden med til Amerika. I USA er dutch oven stadig et populært fænomen, og der afholdes masser af konkurrencer i "dutch oven cooking". Ved at stable gryderne med den største nederst, kan man lave flere forskellige retter på samme tid med en effektiv varmeudnyttelse - alt fra lammesteg til blåbærtærte!