Vedligeholdelse af din dutch oven (eller andet støbejern)

 

En dutch oven er et fantastisk bekendtskab! Den kan lave det hele - simreretter, stege, brød og kager...

Passer man lidt på sin dutch oven, kan den holde nærmest evigt. Du skal bare sørge for at smøre den med lidt madolie efter rengøring og undgå at bruge sæbe men kun varmt vand. Sæben fjerner nemlig det beskyttende lag, der sørger for at maden ikke brænder på.

Skulle gryden alligevel ruste, kan den nemt "brændes ind" igen ved at smøre den med lidt neutral madolie eller Camp Chef plejemiddel til støbejern og placere den på hovedet i ovnen, grillen eller på bålet, til olien begynder at ryge.

Herefter køles den af og processen kan evt. gentages et par gange, til gryden igen står flot og sort. Brug ikke for meget olie ad gangen, da det så kan blive klistret.

Til sidst skal du sørge for at gryden er godt tør inden den stilles til opbevaring og husk ikke at udsætte den for pludselige temperatursving, der kan få jernet til at flække - dvs. hæld ikke iskoldt vandt i en glohed gryde og omvendt.

Følger du disse enkle råd, vil du kunne nyde din gryde i rigtig mange år.

Se hele udvalget af dutch oven og tilbehør.

 

Casper Wichmann.

 

Relaterede produkter